Ehliyet Sınavında Püf Noktalar

01 Ocak 2022
Her yıl binlerce sürücü adayının ter döktüğü ehliyet sınavları, yeterli özeni göstermeden hazırlananlar için hüsranla sonuçlanabiliyor. Araç kullanmayı ve trafik kurallarını bilseniz de mutlaka bir sürücü kursuna kayıt olarak; trafik, ilk yardım ve motor derslerini müfredata uygun şekilde öğrenmeniz gerekiyor. 
 
Görsel Hafızanızı Kullanın
 
Teorik sınava hazırlanırken kendinize bir takvim belirleyerek hedefler koymalısınız. 3 dersi aynı anda çalışmak yerine birer ay arayla tek tek çalışmalısınız. Sürücü adaylarını en fazla zorlayan sorular motor dersinden çıkıyor. Motor dersine görsel hafızanızı kullanarak çalıştığınızda daha faydalı olduğunu göreceksiniz.
 
Sınav Sistemindeki Değişiklikleri Öğrenin
 
2017 yılında yeni uygulanmaya başlanan e-sınav sistemine, bazı il ve ilçelerde sınırlı kontenjanlar ile başvuru kabul ediliyor. Normal teorik sınavda 60 dakika süre verilirken, dokunmatik bilgisayar ekranları yardımıyla yapılan e-sınavda süre 45 dakikaya düşüyor.
 
Trafik İşaretlerini Önemseyin
 
Trafik dersinde öğretilen levha ve işaretlerin anlamlarını iyi bilmeniz, sadece ehliyet sınavından geçmek için değil araç kullanırken de fayda sağlıyor! Mesela “park etmek yasaktır” ile “duraklama yapmak yasaktır” işaretlerini karıştırmadığınızda, aracınızın çekilmesini de önleyebilirsiniz.
 
Direksiyon Antrenmanlarını Yapın
 
Direksiyon sınavına girmeden önce pratik yapmanız dışında dikkat etmeniz gereken bazı ayrıntılar bulunuyor. Öncelikle, manuel mi yoksa otomatik vites mi seçeceğinizi belirlemelisiniz. Debriyaj ve fren pedallarının sertlik dereceleri araçlara göre farklılık gösterdiğinden, sınavda kullanacağınız aracın aynısı ya da benzeri ile pratik yapmalısınız. Tüm bunları yaptığınızda, bu kadar dikkatli ve özenli bir sürücü adayı olduğunuz için hocanızın gözlerini bile yaşartabilirsiniz.
 
Bilinçli Bir Sürücü Olmaya Gayret Edin
 
Trafik, motor ve ilk yardım sınavları; sadece ehliyet sahibi olabilmeniz için değil, hem kendinizin hem de diğer yolcu ve sürücülerin can güvenliğini sağlayabilecek bilinçte olduğunuzu kanıtlamanız için yapılıyor. Sınav sürecini başarıyla geçip ehliyetinizi aldığınızda 2 yıl boyunca stajyer sürücü unvanına sahip olacaksınız.

 


http://www.ayrancilarsurucukursu.com